Novosti

Objavljena konačna rang lista za poboljšanje uslova stanovanja u individualnim stambenim jedinicama

Na Javni poziv za realizaciju projekta za stambeno zbrinjavanje Roma u Brčko distriktu prijavilo se ukupno devet osoba, dok je samo njih troje ispunilo uslove.

Vlada Brčko distrikta objavila je konačnu listu korisnika za dodjelu pomoći za poboljšanje uslova stanovanja u individualnim stambenim jedinicama na osnovu Projekta za stambeno zbrinjavanje Roma u Brčkom za 2024. godinu, kojeg je provelo Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja u Vladi Distrikta.

Šefica resornog Odjeljenja Ljubica Ilić rekla je novinarima da se na Javni poziv za realizaciju projekta za stambeno zbrinjavanje Roma u Brčko distriktu prijavilo ukupno devet osoba, dok je samo njih troje ispunilo opše kriterijume i uslove za sanaciju njihovih postojećih stambenih jedinica.

– Naredni koraci su da se uz pomoć izrade projektne dokumentacije i predračuna ustanovi obim posla na sve tri ove postojeće stambene jedinice, te će se pokrenuti postupak javne nabavke usluga radova i sama realizacija ovog projekta – kazala  je Ilić.

Javni poziv za realizaciju projekta za stambeno zbrinjavanje Roma u Brčkom, istakla je Ilić, sprovodi se u skladu sa upustvima o načinu dodjele pomoći, odabira korisnika i realizaciji projekta za stambeno zbrinjavanje Roma u BiH.

Ilić je rekla da se do kraja godine očekuje završetak radova na sanaciji tih postojećih stambenih jedinica ukoliko ne bude administrativnih poteškoća.

Za ovaj projekat i ove godine je izdvojeno 75 hiljada KM, gdje su iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH učestvovali sa 50 hiljada KM, a Vlada Brčko distrikta za te namjene je izdvojila 25 hiljada.

Iz Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta podsjetili su da oni već niz godina ovaj projekat provode u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Konačnu listu korisnika za dodjelu pomoći za poboljšanje uslova stanovanja u individualnim stambenim jedinicama možete preuzeti ovdje.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button