Novosti

Objavljen javni poziv poslodavcima za zapošljavanje Roma

Za sredstva iz Javnog poziva mogu konkurisati poslodavci koji obavljaju registrovanu djelatnost u Brčko distriktu i koji će zaposliti lice iz evidencije Zavoda.

Tekst: M.H.

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH objavio je javni poziv poslodavcima za zapošljavanje Roma sa evidencije Zavoda. Ova inicijativa je dio projekta „Inkluzivno zapošljavanje Rom(a)/kinja u Brčko distriktu BiH“, uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u iznosu od 12.000,00 KM.

Sredstva su namijenjena sufinansiranju zapošljavanja Roma kod poslodavaca, sa maksimalnim iznosom od 6.000,00 KM po zaposlenom na period od 12 mjeseci. Poslodavac može dobiti sufinansiranje za najviše jednog zaposlenog Roma/Romkinju.

Nakon potpisivanja ugovora, Zavod će isplatiti ugovoreni iznos u 12 jednakih mjesečnih rata, ili u jednokratnom iznosu uz bankarsku garanciju na cijeli iznos podsticaja, na minimalno 16 mjeseci, ako je ugovor zaključen na 12 mjeseci.

Za sredstva iz Javnog poziva mogu konkurisati poslodavci koji obavljaju registrovanu djelatnost u Brčko distriktu i koji će zaposliti lice iz evidencije Zavoda koje je izjašnjeno kao Rom/Romkinja. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 29.11.2024. godine.

Zavod će obraditi zahtjeve prema redoslijedu podnošenja, a prioritet će imati poslodavci koji ranije podnesu zahtjev, pod uvjetom da ispunjavaju sve kriterije.

Obrasci zahtjeva dostupni su na web stranici Zavoda www.zzzbrcko.org ili u kancelariji broj 9.

Za dodatne informacije, poslodavci se mogu obratiti Zavodu na telefone 049/217-411 ili 049/233-661. Neblagovremeno dostavljeni zahtjevi neće biti razmatrani. Rezultati će biti objavljeni putem web stranice i oglasne table Zavoda.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button