Novosti

Vijeće ministara odobrilo novac za poboljšanje inkluzije Roma

Za grantove i tekuće transfere Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u 2024. godini odobrena su proračunska sredstva u iznosu od 4,2 miliona KM.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o načinu korištenja grantova iz proračuna Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine za razdoblje 2024. – 2026. godina.

Odlukom se utvrđuje način korištenja grantova koji nisu unaprijed određeni posebnom odlukom Vijeća ministara BiH u skladu s važećim propisima na trogodišnjoj razini.

Grantovi koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice dužno provesti u fiskalnoj godini precizirani su Zakonom o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH, a planirani su u Dokumentu okvirnog proračuna institucija BiH i aktivnostima u okviru Srednjoročnog programa rada Ministarstva i Vijeća ministara BiH.

Za grantove i tekuće transfere Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u 2024. godini odobrena su proračunska sredstva u iznosu od 4.256.000,00 KM, dok će za 2025. i 2026. godinu iznos sredstava biti utvrđen zakonom o proračunu, za svaku godinu pojedinačno.

Dodjelom grantova Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH nastoji se poboljšati inkluzija i integracija romske nacionalne manjine, podržati nevladine organizacije koje se bave promocijom i zaštitom prava ranjivih kategorija stanovništva, te ojačati kapacitete jedinica lokalne samouprave i nevladinih organizacija i udruga s ciljem implementacije aktivnosti planiranih Politikom o suradnji s iseljeništvom.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button