Region

Veljko Kajtazi optužen zbog fizičkog nasilja, negirao optužbe

Kajtazi je izbačen iz Saveza Roma zbog optužbi, Suzana Krčmar, predsjednica udruženja osoba je koja je Kajtazija prijavila za nasilje.

Udruženje Kali Sara Hrvatske objavila je da saborski zastupnik Veljko Kajtazi, koji je optužen za fizičko nasilje, više nije njihov počasni član, javlja dnevnik.hr.

“Skupština Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA i cjelokupna romska zajednica osuđuju svako nasilje, a naročito nad ženama i Romkinjama. U povodu medijskih napisa o nasilju saborskog zastupnika Kajtazija nad predsjednicom SRRH Kali Sara gđom Krčmar, Skupština je donijela odluke da saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara gđom. Krčmar, više nije počasni član SRRH Kali Sara, te da više ne može koristiti prostor za rad u SRRH KALI SARA na adresi Pavla Hatza 23/5, Zagreb i mora se iseliti najkasnije do 6. 10. 2024.“ stoji između ostalog u saopćenju, prenosi Večernji.hr.

Njegovo izbacivanje iz udruženja u Dnevniku Nove TV komentirala je Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Hrvatskoj ‘Kali Sara‘, ujedno i osoba koja ga je prijavila.

“Nasilja je bilo. Moji djelatnici i ja smo jučer bili na policiji i davali izjave. Danas smo bili na DORH-u. Oprostite, ali ništa više ne mogu reći. Institucije očito rade svoj posao”, rekla je Krčmar.

Osvrnula se i na demantiranje informacija o incidentu nakon što je on postao poznat javnosti.

“Žene obično, kad se dogodi tako nešto, demantiraju. Najviše iz jednog razloga – misle na druge. Ne na sebe. Tako sam ja mislila na romsku zajednicu i Savez Roma ‘Kali Sara‘”, rekla je Krčmar.

Potom je odgovorila na pitanje boji li se. “Ne, ja sam jaka žena. Jučer smo imali skupštinu s mojim predstavnicima vijeća i udruga, s mojim članovima koji su me podržali. Romska zajednica je protiv nasilja nad ženama”, rekla je Krčmar.

Napomenula je i da su imali projekt vezan za obrazovanje Romkinja i osnaživanje zajednice. “Tamo se govorilo o nasilju i zaista su svi Romi protiv toga. Dali su mi veliku podršku i zbog toga im hvala. Jako sam ponosna”, rekla je.

Odgovorila je i na to da je Kajtazi rekao da će upravo ona završiti u zatvoru. “Znate, naravno da će svaki nasilnik svoje djelo poreći. Ne mogu govoriti o tome. Svjedoci postoje”, rekla je Krčmar i dodala da se nakon incidenta s Kajtazijem nije čula ni vidjela, piše Jutarnji list.

Kajtazi optužbe odbacuje, najavio je i protutužbu, a u slučaj su se uključili DORH i policija.

“Nije bilo nikakvog fizičkog sukoba. Ne postoji nikakva prijava protiv mene zato što ne postoje dokazi, niti argumenti. Nakon što se sve to smiri ja ću sigurno podnjeti prijavu za narušavanje časti”, rekao je Kajtazi za RTL.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button