Novosti

Održani lokalni izbori u BiH, bez većih iznenađenja u Sarajevu

Irfan Čengić ostaje načelnik u Starom Gradu, Srđan Mandić u Centru, Semir Efendić u Novom Gradu, Nermin Muzur na Ilidži. Benjamina Karić, prema trenutnim rezultatima, vodi u tijesnoj utrci protiv Muamera Bandića.

Rezultati lokalnih izbora koji su danas održani u Bosni i Hercegovini nisu donijeli neka prevelika iznenađenja. U najvećem broju slučajeva sve stranke su zadržale načelnička mjesta koja su i ranije imali.

Kada je riječ o Sarajevu, Irfan Čengić ostaje načelnik u Starom Gradu, Srđan Mandić u Centru, Semir Efendić u Novom Gradu, Nermin Muzur na Ilidži. Benjamina Karić, prema trenutnim rezultatima, vodi u tijesnoj utrci protiv Muamera Bandića u Novom Sarajevu.

Kandidat Trojke Amar Dovadžija pobijedio je u Ilijašu. SDA je, kada je riječ o Kantonu Sarajevo, zadržala Vogošću, Hadžiće i Trnovo, gdje načelnik ostaje Ibro Berilo koji je kampanju vodio iz pritvora.

U Tuzli vodi načelnik SDP-a Zijad Lugavić, a u Zenici će poziciju zadržati Fuad Kasumović. Trenutno najveće iznenađenje predstavlja činjenica da je SDP izgubio nekoliko mjesta u Tuzlanskom kantonu kao što su Gračanica i Maglaj.

Kada je riječ o RS-u, Draško Stanivuković zadržao je poziciju gradonačelnika Banjaluke.

Brojanje glasova još uvijek je u toku, a precizniji rezultati biće poznati sutra. Također, biće veoma važno vidjeti rezultate za gradska vijeća koji će biti poznati tek u narednim danima.

Izbori su obilježeni tragedijom koja je zadesila dijelove BiH, odnosno velikim poplavama koje su odnijele brojne živote.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button